mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenksieraden

Houd rekening met je kledingstijl bij het uitzoeken van een gedenksieraad

Als je ervoor kiest om een gedenksieraad te laten maken ter nagedachtenis van een geliefde, zijn er een paar dingen waar je beter van tevoren goed over na kunt denken. Het is namelijk een sieraad dat de rest van je leven erg speciaal voor je zal zijn en daarom is het belangrijk dat het in een keer goed is.

De vorm waar je het sieraad in laat maken is natuurlijk van belang. Mensen kiezen er over het algemeen voor een symbool dat bij het karakter van de overledene past of waaruit blijkt wat de overledene voor je betekende.

Wanneer je het sieraad ten aller tijde op je lichaam wilt dragen, is het verstandig om goed na te denken over de kleur. Hierbij neem je in gedachten je garderobe door. Vooral bij vrouwen is dit echt aan te raden. Er zijn namelijk ontzettend veel stijlen truien en shirts voor dames. Hou je van bovenkleding met felle kleuren, dan kun je het sieraad het beste in een neutrale kleur houden. Ligt je kledingkast daarentegen vol met truien en shirts in neutrale kleuren, dan is het wellicht juist een goed idee om het sieraad in een opvallende kleur te bestellen.

Daarnaast straalt kleding altijd een bepaalde stijl uit en deze wil je ook in je sieraad terugzien. Draag je meestal elegante kleding, dan hoort daar een chique en sierlijk sieraad bij. Bovendien wil je graag dat het bij de rest van je sieraden past als je deze draagt. Andere sieraden zullen daarom ook de stijl van een gedenksieraad bepalen.

Of je een sieraad met as vult of dat er een vingerafdruk van de overledene in het sieraad verwerkt is, heeft invloed op de vorm van het sieraad. Als het as bevat, dient het sieraad ruimte hiervoor te hebben. Daarom zijn dit wat dikkere sieraden en is het meest voor de hand liggend een hanger of een ring met een kleine opslagruimte. Je kunt as ook in oorbellen verwerken, maar daarbij is de kans groter dat je achter je kleding blijft haken met de oorbellen en ze hierdoor verliest.

Het is überhaupt een goed idee om bij jezelf na te gaan of je iemand bent die snel sieraden verliest. Het verliezen van een gedenksieraad zal namelijk extra pijnlijk zijn. Is dit bij jou het geval dan kan het een geschiktere optie zijn om een gedenkvoorwerp te laten maken dat op een vaste plek in je huis of de tuin kan worden neergezet.

Dit vind je misschien ook leuk