mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenksieraden

Gedenkbeelden van glas

Glas is een prachtig medium dat zowel transparant of ondoorzichtig kan zijn en dat op een prachtige manier gecombineerd kan worden met andere materialen. Glas is redelijk kwetsbaar, zeker wanneer je het vergelijkt met metalen voorwerpen. Daarom kan glas de vergankelijkheid van het leven op een passende manier weergeven.

Met welke materialen is glas zoal te combineren?

  • Natuursteen zoals marmer, graniet, halfedelstenen en leisteen.
  • Eigenlijk alle voorkomende houtsoorten
  • RVS (meestal mat geborsteld)
  • Lood
  • Edelmetalen zoals brons, goud en zilver.

Glas is bovendien in alle denkbare kleuren te verkrijgen, het is op tal van manieren te verwerken en bewerken. Eén van de meest bijzondere verwerkingsmanieren van glas is toch wel het glasblazen. Door glas te verhitten en dit vervolgens al dan niet met behulp van lucht (vandaar het blazen) en gereedschappen in een bepaalde vorm te boetseren, kunnen prachtige kunstwerken worden verkregen.

Deze manier van verwerken biedt duidelijk vele mogelijkheden bij het vervaardigen van een glazen gedenkbeeld. Zelfs een sculptuur waarin de as van een overledene volledig opgesloten zit is hierin mogelijk. Ook een grafzerk kan bovendien (gedeeltelijk) gemaakt worden van glas. De grondplaat is in dit geval meestal van natuursteen en het rechtopstaande deel van glas.

Dit vind je misschien ook leuk