mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenkbeelden

Urnen van glas of keramiek

Urnen zijn verkrijgbaar in alle soorten en materialen. Het is geheel afhankelijk van je smaak wat voor soort urn je zult kiezen. Ga je voor een prachtig extravagant ontwerp dat echt een blikvanger is in je huis, of kies je voor een ingetogen urn. Elk mens denkt hier anders over, maar één ding is zeker: urnen van glas of keramiek zijn altijd bijzonder.

Bij het horen van het woord urn denk je wellicht niet meteen aan het medium glas. Veel mensen vinden het een akelig idee dat de as van een overledene zichtbaar in de urn zit. Een glazen urn wil echter niet zeggen dat je er net als bij een bloemenvaas dwars doorheen kijkt zodat je precies ziet wat erin zit. Glazen urnen zijn namelijk doorgaans gemaakt van zogeheten opaak glas. Opaak betekend dat het glas niet transparant is. Ook kan er gebruik gemaakt worden van matglas dat aan de binnen– of buitenkant gezandstraald is.

Keramiek is één van de oudste materialen dat gebruikt werd bij de vervaardiging van urnen. Zelfs de Maya’s en de Romeinen gebruikte al aardewerk (keramiek) voor het vervaardigen van urnen. Keramische urnen staan dan ook bekend om de veelzijdigheid in vorm, kleur en thema en zijn enorm duurzaam en bovenal esthetisch van grote waarde.

Het grootste voordeel dat vaak gezien wordt bij keramische urnen is het gebruik van natuurlijke materialen en dat ze niet direct herkenbaar hoeven te zijn als urn in het interieur. Niet iedereen hecht daar namelijk evenveel waarde aan en een urn in de hoedanigheid van een mooie keramische sculptuur wordt dan ook vaak gekozen in plaats van een urn in de typische herkenbare vorm.

Dit vind je misschien ook leuk