mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenkbeelden

Urnen van alle mogelijke metaalsoorten

Er zijn veel mogelijkheden wanneer je kiest voor een urn van metaal. Een beknopte opsomming van deze mogelijkheden:

De legering van koper en zink wordt messing genoemd en heeft een goudgele kleur. Houd er rekening mee dat een urn van messing op den duur kan gaan oxideren wanneer het in aanraking komt met vocht. Hierdoor zijn messing urnen niet geschikt voor plaatsing in de buitenlucht of vochtige ruimtes.

Een urn van RVS is niet alleen hoogwaardig maar eveneens zeer onderhoudsvriendelijk en bestand tegen alle weersinvloeden. Een urn van RVS sluit bovendien perfect aan bij zowel moderne als klassieke monumenten.

Bronzen urnen zijn zeer geschikt om buiten te plaatsen gezien het materiaal duurzaam en weerbestendig is. Brons heeft dan ook geen onderhoud nodig, een eventuele patina laag die is aangebracht wel. Patina is een gekleurd oxidelaagje dat handmatig op het brons wordt aangebracht.

Cortenstaal is feitelijk niet de naam van een materiaal maar een merknaam. Door het legeren van staal met silicium en koper ontstaat er een prachtige geoxideerde laag (roest) op het oppervlak. Dit sluit het onderliggende staal af, waardoor doorroesten wordt voorkomen. Dit maakt een urn van cortenstaal zeer geschikt voor plaatsing in de buitenlucht.

Dit vind je misschien ook leuk