mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenksieraden

De herinnering aan de overledene levend houden

Als een dierbare overlijdt wil je zo lang mogelijk de herinnering levend houden. Vaak helpen tastbare dingen bij de verwerking van het verlies. Er zijn mensen die het prettig vinden om bijvoorbeeld een sieraad te dragen met de as van de overledene erin. Zo hebben ze het gevoel dat die persoon altijd dichtbij is. Er zijn ook mensen die dit juist geen prettig idee vinden, maar toch op zoek zijn naar iets wat hen met de overledene verbindt.

Een hoekje creëren

Dat kan bijvoorbeeld een mooi kunststuk zijn waarin de as van de overledene is verwerkt, maar ook een mooie foto aan de muur van deze persoon kan heel veel troost geven. Er zijn mensen die ergens in huis een hoekje creëren, met verschillende foto’s van de overleden persoon. De fotolijsten van BGA lenen zich hier uitstekend voor. Doordat veel fotolijsten in verschillende maten verkrijgbaar zijn kun je een plek creëren die er decoratief uitziet, maar toch een speciale betekenis heeft. Je kunt ervoor kiezen om de fotolijstjes aan de muur te hangen of ze neer te zetten met bijvoorbeeld een kaarsje erbij. Je kunt er ook voor kiezen om de fotolijsten af te wisselen met een lijst met een mooie tekst of citaat. Zo maak je er een speels geheel van en een mooie tekst roept ook weer warme gevoelens op.

Voor altijd in je hart

In de lijstjes kun je foto’s doen van mooie momenten die je met de overledene hebt beleefd of foto’s waarop de persoon staat zoals je hem of haar graag herinnert. Het is zelfs mogelijk om een collage van foto’s te maken. Natuurlijk leeft de dierbare altijd voort in je hart, maar het is fijn als ze er ook op een andere manier nog bij zijn. Soms hangen mensen er een gepersonaliseerde poster bij, iets wat het hoekje echt heel bijzonder maakt.

Dit vind je misschien ook leuk