mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenksieraden

Gedenksieraden met de vingerafdruk van een overleden dierbare

Er is niets zo persoonlijk dan een gedenksieraad met de vingerafdruk van een overleden dierbare. Wat hiervoor natuurlijk wel van belang is, is dat er zo snel mogelijk na het overlijden van een persoon een vingerafdruk genomen wordt. Dit wordt doorgaans uitgevoerd door de uitvaartverzorger, welke je na afloop van de uitvaart van de vingerafdruk voorziet. Of je de vingerafdruk op papier, digitaal of in was krijgt geleverd hangt af van de methode waarop zij de vingerafdruk verkrijgen. Met deze vingerafdruk kun je vervolgens een prachtig gedenksieraad laten maken bij een gespecialiseerde goud- of zilversmid, juwelier of online.

Wat voor soort gedenksieraad je kiest en van welk soort materiaal het wordt gemaakt is natuurlijk erg persoonlijk. Ga je voor goud, zilver, staal, leder of een combinatie hiervan? En kies je voor een armband, een ring, een halssieraad of misschien zelfs iets totaal anders, zoals een paar oorbellen? Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het een sieraad is dat je met trots zult dragen. Het mooie van gedenksieraden an sich is natuurlijk het feit dat je jouw overleden dierbare altijd dichtbij je kunt dragen. Het kan bovendien ook een positieve bijdrage leveren aan de rouwverwerking.

Veel keuze uit bijzondere, eigentijdse of zelfontworpen gedenksieraden

Wanneer je vroeger iemand zag lopen met een gedenksieraad met een vingerafdruk, was dat doorgaans een bedel voor aan een halsketting of armband, of een gouden of zilveren ring met daarin de afdruk. Heel erg veel keuze uit types en modellen was er destijds nog niet. Dit is tegenwoordig natuurlijk wel anders. Op dit moment is er zelfs zoveel keuze dat het je wellicht gaat duizelen tijdens je zoektocht naar een passend gedenksieraad dat bij je past.

Een klein overzichtje van wat er zoal mogelijk is met gedenksieraden met een vingerafdruk:

  • Bedel/kettinghanger in verschillende vormen. (ronde schijf, hartvormig, vlindervorm, kruisvormig, staafje, gecombineerd met trouwring, etc.)
  • Ringen in alle soorten en maten. (bol model, plat model, gecombineerd met trouwring, zegelring, etc.)
  • Armbanden in alle mogelijke vormen. (slavenarmband, bedelarmband, brede schakelarmband, etc.)

Natuurlijk is een gedenksieraad met een vingerafdruk al een uniek sieraad op zichzelf, maar wil je écht iets bijzonders? Neem dan in overweging of je het gedenksieraad volledig zelf kunt ontwerpen. Het ontwerp kun je samen met een edelsmid maken, of je doet het echt 100% zelfstandig. Overleg in het laatste geval wel even met de siersmid die het sieraad gaat maken wat er allemaal wel en niet mogelijk is.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een gedenksieraad met een vingerafdruk niet zo goed bij je past of dat je dit simpelweg niet mooi vind. In dat geval zou je ook kunnen overwegen om voor een gedenksieraad te gaan met daarin de naam van de overledene gegraveerd, een foto of zelfs een handgeschreven tekstje op de plek waar normaal gesproken de vingerafdruk zou komen.

Dit vind je misschien ook leuk