mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenksieraden

Gedenksieraden met de as van een overleden dierbare erin verwerkt

Wellicht één van de meest bekende gedenksieraden zijn waarschijnlijk toch de sieraden met daarin de as van een overleden dierbare verwerkt. Als je zo’n sieraad een jaar of tien à twintig geleden wilde hebben, had je bijna alleen de keuze uit een cilindervormige hanger gemaakt van zilver, goud of staal waarin het as gedaan kon worden en welke je vervolgens aan een ketting of armband kon hangen. In dat geval was de as niet zichtbaar en wist vaak alleen de drager van het sieraad dat de as van de overledene erin zat. Tegenwoordig heb je niet alleen veel meer keuze uit soorten sieraden met daarin as verwerkt, ook kun je kiezen voor sieraden die op een dusdanige manier gemaakt zijn dat de as wel zichtbaar is.

Soorten gedenksieraden met as erin verwerkt

  • Een hanger of bedel van edelmetaal, soms voorzien van de vingerafdruk of naam van de overledene in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan een microfoon, een vuurtoren, een druppelvorm, een hartvorm, een engelenvleugel, etc.
  • Een hanger of bedel gemaakt van glas. Denk hierbij aan een hanger in de vorm van een zandloper, cilindervormig, een memory locket, etc.
  • Een armband. Denk aan een bedelarmband met daaraan een klein bedeltje, maar ook aan grovere schakelarmbanden met in het midden een cilinder of staafje waarin de as van de overledene gedaan kan worden.
  • Een ring. Je kunt hierbij kiezen uit een zichtbare of onzichtbare verwerking van de as. Wat betreft het model van de ring zijn de mogelijkheden eindeloos.
  • Een oorsieraad. Er zijn zelfs oorbellen verkrijgbaar met daarin het as van je dierbare verwerkt. Dit kunnen holle creolen zijn, maar evengoed knopjes die in plaats van een steentje voorzien zijn van hars met de as.

Dit vind je misschien ook leuk