mensenlinq-urnwinkel.nl – Alles over bijzondere gedenksieraden, gedenkbeelden en urnen

Gedenksieraden

Fotokunst met beroemde personen

Sommige foto’s van beroemdheden zijn zo bekend en worden zo vaak gedeeld, dat ze als iconische fotokunst zijn gaan gelden. Het gaat hierbij om portretten van populaire artiesten die kritieke momenten uit de wereldgeschiedenis verbeelden en die symbool staan voor een tijdperk. De volgende vijf zwart-witte kunstfoto’s kun je bestellen bij Gallerix en zijn een sterke aanrader als je een nieuwe opvulling zoekt voor de fotolijsten in je woonkamer. Ze zijn bovendien herkenbaar voor al je gasten.

1. John Lennon en Yoko Ono Poster

Op deze foto uit 1969 zien we Lennon en Ono achter een poster met de tekst ‘War is Over!’ Hiermee protesteerden de artiesten tegen de toenmalige oorlog in Vietnam. Deze poster werd, geholpen door de populariteit van The Beatles, snel door de protestbeweging verspreid en werd een iconische plaat die telkens weer bij demonstraties door de Verenigde Staten op beeld te zien is.

2. Kurt Cobain Poster

De belangrijkste persoon uit de grunge-geschiedenis is op deze plaat gefotografeerd met zijn gitaar op schoot, terwijl hij een sigaret rookt. Dat de muziek van Nirvana mega populair was en er nog steeds veel fans van de band zijn die foto’s van hun icoon aan de muur hebben hangen is geen twijfel over mogelijk. Wel zou je jezelf kunnen afvragen of dit nog steeds het geval zou zijn als de frontman van de band er niet, tragisch genoeg, voor had gekozen om op zijn 27e zijn leven te beëindigen.

3. Sean Connery Poster

Nog een eersteklas plaatje om in een lijstje te zetten. Deze foto toont Sean Connery als geheim agent James Bond uit de film ‘Goldfinger’ (1964). Op de foto leunt de altijd zelfverzekerde held luchtig tegen zijn auto, de handen nonchalant in de broekzakken, met op de achtergrond een berglandschap. Door de zwart/wit compositie roept deze foto veel nostalgisch genot op.

4. James Dean Poster

Het idool uit de film ‘Rebel Without A Cause’ (1955) staat voor een tijdperk en voor een revolutie. De oude, conservatieve samenleving moest op de schop, een vaste baan was niet langer het hoogst haalbare en jonge mensen verlangden naar vrijheid. Die rebelse gevoelens worden mooi samengevat in deze art poster van James Dean met een vetkuif, in zijn motorkleding en met een sigaret in de hand. Vrouwen willen hem, mannen willen hem zijn.

5. Marlon Brando Poster

Films over machtige criminelen waren al langere tijd populair, maar niemand werd zo’n icoon als Marlon Brando in zijn prijswinnende rol als maffiabaas ‘The Godfather’ Don Corleone. Op deze foto zien we de topcrimineel, uiteraard keurig in pak in een restaurantscène, terwijl hij het laatste nieuws uit zijn misdaadimperium ingefluisterd krijgt. Veel chiquer dan Brando worden wetsovertreders niet.

Dit vind je misschien ook leuk